Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      112_1.jpg

      До осені ціна житла в Києві буде від 7,5 до 12 тис грн. за кв. м. – С.Злидень

      22 квітня 2012, 17:42 переглядів: 6895
       Автор: Олександр Сивачук

      До осені ціна житла в Києві буде від 7,5 до 12 тис грн. за кв. м. – С.Злидень

      До осені ціна житла в Києві буде від 7,5 до 12 тис грн. за кв. м. – С.Злидень

      КИЇВ. 22 квітня. УНН. До осені цього року ціна житла в Києві та найбільших містах України залишиться на нинішньому рівні – від 7,5 до 12 тисяч гривень за квадратний метр. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості України Сергій Злидень.

      "На даний момент все стабільно в Києві та містах мільйонниках. Ніяких тенденцій до підвищення та падіння цін у нас немає. Кількість трансакцій не зменшується, а потихеньку збільшується кількість угод. Дуже сильно проявляється первинний ринок. Тобто, вартість на первинному ринку стала доступною для купівлі та становить близько 1 тис дол. за квадрантний метр. Себто зараз від 7,5 тис. до 12 тис. грн декларується (вартість квадратного метра в Києві – Ред.)", – розповів експерт.

      За словами С.Злидня, така ціна на житло є прийнятною, і вона залишиться до осені на цьому ж рівні.

      Якщо вибори, наголосив фахівець, пройдуть без політичних чвар і валюта залишиться стабільною, то ціна на житло буде стабільною до кінця 2012 року.

      На вторинному ринку, за словами С.Злидня, середня ціна за квадратний метр житла в Києві становить від 1,25 до 1,5 тис. дол. "Наприклад, на Харківському масиві (Києва – Ред.) квадратний метр коштує 1,3-1,4 тис. дол.", – додав фахівець.

      "Особливо активні міста, крім Києва, які показують невелику динаміку зростання кількості угод і стабільності цінової характеристики, – це Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Харків", – підсумував  президент АФНУ.

      Нагадаємо, ООН оприлюднило повідомлення, у якому йдеться про непомірно високу вартість житла в Україні. "Житло в Україні непомірно дороге. Згідно з індексом, який враховує ціни на житло у прив’язці до середньої заробітної плати, Київ, наприклад, наближається до таких мегаполісів, як Нью-Йорк та Лондон, і випереджає Москву", – йдеться в повідомленні ООН.

      Як повідомляв УНН, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов висловив думку, що в Україні можливо знизити ринкову вартість житла на 30% за рахунок прозорого надання земельних ділянок забудовникам і підведення необхідних інженерних мереж на майданчик забудови.

      Коментарі