Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      112_1.jpg

      ЛЬВІВ ОБ’ЄДНАВ ФАХІВЦІВ

      20 жовтня 2010, 0:00 переглядів: 10279
      333Європейські та вітчизняні тенденції на ринку нерухомості проаналізувала і узагальнила XVI Конференція CEREAN, яка пройшла 7–9 жовтня у Львові. Її організатором виступила Асоціація спеціалістів з нерухомості (рієлторів) України.

      Щороку організація CEREAN, яка об’єднує національні Асоціації спеціалістів з нерухомості країн Центральної та Східної Європи, проводить конференції, в роботі яких беруть участь представники бізнесу в сфері нерухомості з країн-учасниць CEREAN, Західної Європи, США і Канади. Цього року право на проведення XVI Конференції CEREAN отримав Львів, що стало гарною нагодою привернути увагу європейської спільноти до українського ринку нерухомості, який наразі переживає не найкращі свої часи.
      Конференція CEREAN у Львові була орієнтована саме на фахівців ринку нерухомості – лідерів громадських професійних організацій, власників і топ-менеджерів агентств нерухомості, агентів з нерухомості та співробітників рієлторських компаній. Як зазначили організатори, метою цього заходу було вивчення і обмін передовим міжнародним досвідом з питань рієлторської діяльності, її регулювання і ефективності, кооперації професійних гравців ринку, гармонізації відносин із споживачами рієлторських послуг, громадськістю та державними органами.
      В роботі Конференції взяли участь близько 150 осіб. Окрім представників від 10 країн-учасниць на Конференції також були присутні Президент-елект Міжнародної федерації учасників ринку нерухомості (FIABCI) Олександр Романенко, Президент Міжнародного фонду нерухомості (IRPF) Норман Флінн, Генеральний директор Міжнародного консорціуму асоціацій з нерухомості (ICREA) Сідж Стоффер, Президент Центральноєвропейської конфедерації агентств нерухомості (CEI) Мануель Неграо, президент Європейської асоціації професіоналів ринку нерухомості (CEPI) Тімо Мултанен та інші.
      Як зазначила на урочистому відкритті Конференції президент CEREAN Елі Монєва, зусилля учасників конференції спрямовані на розробку механізмів співпраці фахівців з нерухомості з державною владою, щоб упорядкувати ринок нерухомості України, зробити його якомога більш прозорим, привабливим для європейських і міжнародних інвесторів.
      У свою чергу президент Асоціації фахівців з нерухомості України Андрій Шульга підкреслив, що ця подія, яка проходить на такому високому рівні, стала для Львова гарною нагодою привернути увагу до регіонального ринку. А це, у свою чергу, важливо не лише для подолання кризових явищ, а й у зв'язку з підготовкою до Євро-2012. Опосередковано конференція може допомогти поліпшенню інвестиційного середовища обласного центру. Адже за кожним фахівцем, який прибув на цю ділову зустріч, стоять капіталовкладники й покупці, які прислухаються до його думки.
      «Конференція CEREAN – це перш за все потужний інструмент навчання для рієлторів, – зазначив віце-президент АФНУ Євген Міщанчук. – Вони отримують можливість дізнатися про всі новаторські ідеї, які сьогодні практикуються в різних країнах. Наприклад, у Нідерландах сім'я при купівлі свого першого житла отримує державну підтримку – протягом трьох років не платить відсотки за користування кредитом. Якщо ця сім’я встигне розрахуватися з банком протягом цього періоду, то позичка для неї виявиться безкоштовною. Хіба не цікаво було б впровадити такий досвід?»
      На думку багатьох учасників, конференція була вельми корисною, адже вона дозволила багатьом фахівцям обмінятися досвідом та дізнатись про шляхи виходу з кризової ситуації, які застосовують іноземні колеги-рієлтори, про залучення капіталу в сектор нерухомості та управління ризиками, про різні ефективні схеми у сфері іпотеки, можливості міжнародного франчайзингу та інше.

      Довідка
      CEREAN – це громадська неприбуткова організація, яка об’єднує національні Асоціації спеціалістів з нерухомості країн Центральної та Східної Європи. Організація існує з 1993 року і об’єднує близько 5 тис. рієлторів із десятка країн. Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) України входить до складу засновників CEREAN.
      Мета організації – розвиток ринків нерухомості у країнах-учасницях, підвищення професіоналізму операторів ринку і затвердження етичних норм при проведенні транзакцій.
      Основна діяльність організації спрямована на врегулювання законів, які регламентують ринки нерухомості, і стандартів діяльності, створення і просування освітніх програм, дослідження та аналіз ринків нерухомості країн-учасниць, лобіювання інтересів операторів і споживачів ринку нерухомості, страхування ризиків діяльності на ринку нерухомості, проведення конференцій, семінарів, тощо.



      Рада директорів CEREAN
      Президент: Елі Монєва (Болгарія)

      Віце-Президенти: Артур Оганесян (Україна), Нікос Маноменідіс (Греція), Сергій Канухін (Росія).

      Екс-президент: Дан А. Нігулеску (Румунія).

      Коментарі