Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      112_1.jpg

      Закон, который угрожал офисам и магазинам в квартирах,- ПРИНЯТ

      16 листопада 2011, 23:00 переглядів: 6391

      Как сообщает официальный веб-сайт ВР:

      17.11.2011 года  Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до статті 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об'єкта житлової нерухомості" з урахуванням пропозицій Президента Україн.

      Закон був ухвалений Верховною Радою України 6 жовтня 2011 року. Законодавчим актом (реєстр. №8203) передбачається заборонити надання у житлових будинках приміщень для потреб виробничого характеру, тоді як сьогодні існує заборона надання таких приміщень лише для потреб промислового характеру.

      На думку Президента України, запровадження такої заборони "може призвести до вимушеного припинення підприємницької діяльності суб'єктами малого та середнього бізнесу, які найчастіше використовують для здійснення підприємницької діяльності такі приміщення для розміщення перукарень, пунктів ремонту одягу, взуття, приватних нотаріальних контор тощо", що "не відповідає державній політиці, спрямованій на розвиток малого та середнього підприємництва, перетворення його на дієвий механізм розв'язання економічних і соціальних проблем".

      Крім цього, Президент України, враховуючи те, що в інших положеннях Житлового кодексу Української РСР передбачена можливість надання нежилих приміщень в жилих будинках для торговельних, побутових та інших потреб непромислового характеру (частина четверта статті 4, стаття 186), вважає, що цим Законом "у Житловий кодекс Української РСР закладаються правова невизначеність та внутрішня суперечність, що на практиці може спричинити порушення конституційних принципів верховенства права, рівності і справедливості, з яких випливає вимога визначеності, ясності та недвозначності правової норми".

      У цьому зв'язку Президент пропонує в абзаці третьому пункту 1 Закону, що надійшов на підпис, слово "виробничого" замінити словом "промислового".

      Президент України також вважає, що не відповідає загальній меті Закону норма щодо закріплення на законодавчому рівні визначення змісту понять "житлова площа", "загальна площа" та порядку визначення їх розміру. Адже цим запроваджується можливість частого змінювання зазначених коефіцієнтів, що матиме наслідком зміну загальної площі об'єктів житлової нерухомості та вимагатиме щоразу проведення технічної інвентаризації житлового фонду в Україні за рахунок коштів громадян.

      Тому, на думку Глави держави, запроваджуване Законом, що надійшов на підпис, встановлення коефіцієнтів, з урахуванням яких підраховується площа лоджій, балконів, веранд і терас, актами центрального органу виконавчої влади є неприйнятним.

      Президент України вважає, що коефіцієнти мають установлюватися законом.

      источник:  http://portal.rada.gov.ua/control/uk/publish/article/news_left?art_id=290313&cat_id=37486

       


      Как сообщают Комментарии :

       депутаты согласились с предложением Виктора Януковича, что  площадь лоджий, балконов, веранд и террас подсчитывается с учетом коэффициентов: для балконов и террас - 0,3; для лоджий - 0,5; для застекленных балконов - 0,8 и для веранд, застекленных лоджий и холодных кладовых - 1,0.

      Кроме того, депутаты согласились отменить запрет предоставления в жилых домах помещений для нужд производственного характера.

      Напомним, ранее депутаты проголосовали за изменения в Жилищный кодекс, которыми запрещалось использование в жилых домах помещений под офисы и производственных нужд. Об этом АСНУ писала в новости: Закон, который угрожал офисам и магазинам в квартирах,-ветирован.

       

       

       

      Коментарі